+31 (0)182 640 690

Online specialist met advies op maat

0 item(s)

Digitale datadragers vernietigen!

Residu Gecontroleerd en gestandaardiseerd datadragers vernietigen is een specialisme met een hoog security gehalte. Van Randwijk maakt er werk van en heeft inmiddels een behoorlijke klantenkring. “Een harde schijf kapot maken heeft niets te maken met datavernietiging.

Het is een professionele dienstverlening die start met een uitgebreide screening van de medewerkers, een procesbeschrijvingen en goede voorlichting aan opdrachtgevers over de internationale standaarden” aldus Paul Korremans directeur van Van Randwijk.

“Opdrachtgevers moeten veel kritischer zijn bij de selectie van een dienstverlener. Je gevoelige data geeft je niet mee aan de eerste de beste die handelt in oude ijzer. Er wordt teveel vertrouwd op de blauwe ogen en is de prijs uiteindelijk het belangrijkste selectiecriteria”. Korremans pleit ervoor dat IT specialisten meer kennis krijgen van standaarden en certificaten.

EA DMS
Van Randwijk is niet voor niets jaren geleden lid geworden van deze Europese vereniging die een standaard heeft ontwikkeld voor het vernietigen van harde schijven in samenwerking met forensische specialisten uit Europa. Van meet af aan heeft deze vereniging gekozen voor certificering. Jaarlijks dient een bedrijf een strenge audit te ondergaan. De afwijking die de apparatuur mag hebben is 8%. Voldoe je daar niet aan dan wordt er geen certificaat verstrekt. Voor opdrachtgevers is dit de zekerheid dat de datadragers daadwerkelijk gestandaardiseerd en gecontroleerd worden vernietigd volgens de strenge EA DMS normen.

Mobiele service
Organisaties kunnen in de Benelux op hun eigen locatie digitale datadragers laten vernietigen. De allernieuwste innovatieve MAXXeGUARD technologie wordt ingezet om deze te vernietigen volgens DMS 2008.

Maxxeguard

In het gebouw van de opdrachtgever, op de afdeling en onder toezicht wordt deze dienstverlening uitgevoerd door deskundige getrainde medewerkers. Geruisloos en volledig veilig wordt de dienstverlening uitgevoerd. Het certificaat dat na afloop wordt verstrekt is voorzien van het EA DMS keurmerk. Alleen dit keurmerk heeft zeggingskracht omtrent de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.