+31 (0)182 640 690

Online specialist met advies op maat

0 item(s)

Oranje Boven: CK Balenpersen nu ook in Nederland

200VX April 12De befaamde feloranje gekleurde CK balenpersen zijn nu ook verkrijgbaar in Nederland. Van Randwijk is sinds kort officieel distributeur van deze kwaliteitspersen en verzorgt allesomvattende service. CK International Ltd is een Iers bedrijf met potentie en winnaar van de Best Export Business Award in eigen land. Sinds 1996 produceert het zijn herkenbare oranje balenpersen van hoogstaande kwaliteit. Het exportnetwerk is dus nu uitgebreid met het – eveneens aan de oranje kleur herkenbare – Van Randwijk, dat de distributie en service voor zijn rekening neemt. 

Balenpersen zijn een voor het grote publiek onbekend product, maar onmisbaar in de wereld van recycling en afvalmanagement. Van grote hoeveelheden karton, plastic, blikjes, harde en zachte kunststoffen, afgedankte elektronica en ander afval kunnen grote balen geperst worden die weinig ruimte in beslag nemen, gemakkelijk zijn te vervoeren en doorverkocht kunnen worden aan hergebruikers of afvaldiensten. De kleinere modellen zijn bijvoorbeeld in gebruik bij organisaties met veel afval, zoals lokale overheden, ziekenhuizen, sportstadia, scholengemeenschappen en bedrijven. Of worden gehuurd voor een bepaalde tijd door festivals en evenementen. De grotere formaten zijn een noodzakelijk onderdeel bij producenten en verwerkers, zoals fabrieken, havens, gemeente reiniging, inzamelaars en afvaldiensten.

Het gebruik van balenpersen wordt steeds meer van belang in ruimte- en afvalmanagement en de regelgeving van de wetgever daaromheen. Ook zijn ze een kostenbesparing op ruimte, afvoer- en transportkosten. Kant-en-klare balen kunnen bij verkoop aan hergebruikers eveneens geld opleveren. Een relatief onbekende toepassing daarvan is een verticale balenpers die op het laadplatform voor vrachtauto's kan worden geplaatst en waardoor de inzamelaar uit de keten verdwijnt. De balen kunnen meteen vanaf de fabriek of opslag naar de recyclelaar vervoerd worden. De producent van het afval verdient daarmee bij de verkoop van dit zelfde afval zonder enige tussenpersoon of inzamelkosten. Met name kleine inzamelaars en grotere organisaties maken hier al gebruik van.

Van Randwijk heeft daarom zijn assortiment en service uitgebreid naar afvalmanagement. Naast de bekende terreinen van documentbeveiliging, papierverwerking, kantoormachines en hard disk vernieting is afvalmanagement een logische stap en passen de balenpersen van CK International Ltd perfect in het assortiment. Meer informatie: www.balenpersen.comen www.ckinternational.co.uk.